måndag 21 oktober 2013

Paleo räkpaj

Pajdeg

3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk psyllium (eller fiberhusk)
1 tsk havssalt
40 g kokosolja
1 ägg

Fyllning

½ kg skalade färska räkor
4 st hårdkokta ägg

Äggstanning

3 ägg
2 dl kokosmjölk
1 msk dijon senap
(vi använder Kung Markattas)
3 msk fryst dill

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med pajdegen och mixa mandelmjöl och de skalade sesamfröna i en mixer
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
  • Börja med fyllningen
  • Skala och skiva de kokta äggen
  • Täck botten av pajskalet med äggen
  • Fördela de skalade räkorna över äggen
  • Vispa samman ägg, kokosmjölk, dijon senap och dill i en bunke
  • Häll äggstanningen över äggen och räkorna
  • Grädda Räkpajen mitt i ugnen i ca 25 minuter tills äggstanningen stelnat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar