onsdag 16 oktober 2013

Paleo fiskpinnar med klyftpotatis


4 personer
600g fiskfilé, lax, torsk,
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
Olivolja
Havssalt och svartpeppar
400g sötpotatis
Kokosfett
Chiliflakes
Havssalt

*Sätt ungen på 175°.
*Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och kokosflingor, lite salt och peppar.
*Häll upp paneringen på en tallrik.
*Vispa ägget med en gaffel i en djuptalrik.
*Skär fiskfilén i ca 2 cm tjocka skivor.
*Hetta upp olivoljan i en panna.
*Doppa först fisken i ägget, sen vänder du den i paneringen och steker den i olja så den får en gyllenbrun skorpa.
*Gör klart fisken i ugnen, ca 10 minuter.
*Skala och klyfta sötpotatisen, stek den i kokosfett så den får en fin yta, salta och ha
på lite chiliflakes, kör klart den i ugnen om det behövs.
*Servera allt med en basilikamajonnäs och en citronklyfta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar