söndag 6 oktober 2013

Kött eller kycklinggryta.


  • 1 hel kyckling eller kycklingdelar eller fläskkarré
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 500 g potatis
  • 400 g hela champinjoner (burk)
  • 400 g tomatkross
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 1 dl svampspad (från burken med champinjoner)
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 msk kycklingfond
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 3 dl ris
  • 1 citron
  • persilja (färsk)
1. Dela kycklingen i ca 6-8 mindre bitar. Smält smör i en stekpanna och lägg ner kycklingen. Bryn snabbt runtom så att kycklingbitarna får färg. Lägg sedan ner i en gryta.
2. Skala lök, morot och potatis. Skär i klyftor. Fräs några minuter i olja i stekpannan. Blanda sedan ner med kycklingen i grytan. Rör ner champinjoner, tomatkross, pressad vitlök, vatten, saft från 1 citron och fond. Blanda vetemjölet med svampspadet och häll i grytan. Salta och peppra. Rör runt och låt puttra ca 25 minuter. Picka sedan kycklingen och se efter så att vätskan är klar.
3. Koka riset enligt instruktionerna på paketet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar