måndag 21 oktober 2013

Paleo, saftigt morotsbröd

1 kg morötter
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
1 dl krossade linfrön
1 dl skalade sesamfrön
1 tsk salt
4 ägg
*Sätt ugnen på 175 grader
*Skala och riv morötterna fint
*Häll fröerna i en matberedare och mixa med knivarna till frömjöl
*Tillsätt saltet och mixa lite igen
*Häll nu ner ca 2 tredjedelar av de finrivna morötterna i blandningen och mixa igen till klibbig deg
*Häll över degen i en stor bunke
*Blanda ner resten av de rivna morötterna
*Vispa äggen i en separat skål och häll sedan äggen över degen
*Blanda väl till en jämn deg
*Klä en brödform med bakplåtspapper
*Klicka i degen i formen och jämna till
*Strö lite sesamfrön över brödet
*Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter tills det har fått fin färg och är genombakat
*Ta ut formen och ta ur brödet ur formen
*Låt brödet svalna inlindad i en handuk på ett galler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar