fredag 18 oktober 2013

Fröknäcke och paleofrallor

Fröknäcke med kardemumma och kanel
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
2,5 dl kokhett vatten
0,5 dl kokosfett

*Sätt ugnen på 150 grader.
*Blanda ihop de torra ingredienserna.
*Koka vattnet, häll i kokosfettet och låt det smälta.
*Rör ihop allt.
*Bred ut på bakplåtspapper.
*Grädda i ca 50 min.
*Dela i lagom bitar med tex en pizza-slicer.
*Lägg på galler och låt stå i eftervärme i ca 1 timma.

Små paleofrallor
3 dl mandelmjöl

0,5 dl solroskärnor
0,5 dl krossat linfrö
1- 2 tsk brödkrydda (efter tycke och smak)
2 ägg
0,5 dl kokosmjölk
vallmofrön

*Vispa ihop alla ingredienser.
*Smörj en muffinsplåt med kokosfett.
*Klicka i smeten i formarna. Strö på vallmofrön.
*Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 15 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar