onsdag 16 oktober 2013

Paleo kycklingnuggets


4 personer
600g kycklingfilé
2 dl mandelmjöl (går säkert även med vetemjöl)
1 dl kokosflingor
4 vitlök
Basilika
2 ägg
Olivolja
Havssalt och peppar

*Sätt ungen på 175°.
*Lägg mjölet i en bunke. Pressa i en vitlöksklyfta, färsk eller
torkad basilika, kokosflingor, lite salt och peppar, rör om.
*Häll upp paneringen på en tallrik.
*Vispa ett ägg med en gaffel i en djuptalrik.
*Skär kycklingfilén i ca 2 cm tjocka skivor.
*Hetta upp olivoljan i en panna.
*Doppa först kycklingen i ägget, sen vänder du den i paneringen och steker den i
olja så den får en gyllenbrun skorpa.
*Kör kycklingen klart i ugnen, ca 10 minuter.

Servera det med en sallad och curry majonäs. (Jag gjorde även klyftpotatis med vitlök och örtkrydda vilket var gott till.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar