tisdag 26 oktober 2010

Öring i ugn

ca 1 kg röding eller öring
3 tomater
1/2 pkt fryst dill
Smör
Salt
Peppar
Citronpeppar
Fiskkrydda
3 dl vispgrädde


Gör så här:
* Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den.
* Torka av den med ett papper.
* Lägg fisken i en smord form.
* Krydda sen ordentligt med salt, peppar, citronpeppar och fiskkrydda.
* Skiva tomaterna och lägg dem i och runt om fisken i formen.
* Gör samma sak med dillen.
* Ta sedan smörklickar och lägg i, ovanpå och runtom fisken.
* Stek den i ugnen i 200 grader ca. 30 min.
*Ta ut den och häll på grädden.
* Kör fisken i ca. 10 min. till.

Pressad potatis och sallad är gott att ha till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar