tisdag 26 oktober 2010

Köttbullar

400g köttfärs/blandfärs
4 msk osötat ströbröd eller 3/4dl havregryn
1 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk eller vatten
1,5 tsk salt
1 ägg
1,5 krm svart/vit peppar
1 msk råriven gul lök eller 2msk hackad

*Blanda ströbröd eller havregryn, potatismjöl och mjölk eller vatten. Låt det svälla minst 10min.
*Lägg i färs och salt och blanda väl.
*Rör sedan ner ägg, salt, peppar och lök. Allt ska bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg.
*Forma färsen med händerna till stora eller små bullar. Skölj emellanåt händerna i vatten. Lägg bullarna på vattenskjölt skärbräde.

Stek sedan i stekpanna eller i ugn. Jag föredrar ugn då man kan steka alla på samma gång.

Ugn. Lägg fett i ugnslångpannan, sätt in den i 250 graders värme och låt fettet bli ljusbrunt. Lägg i köttbullarna och stek i mitten av ugnen 8-12 minuter. Vänd dem några gånger under stekningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar