tisdag 26 oktober 2010

Köttfärslimpa

400g köttfärs/blandfärs
4 msk osötat ströbröd eller 3/4dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk eller vatten
1,5 tsk salt
1 ägg
1,5 krm svart/vit peppar
1 msk råriven gul lök eller 2msk hackad

smulad oregano
1msk smärt margarin
1msk äkta soja
(100g bacon)

*Sätt ugnen på 200 grader.
*Blanda ströbröd eller havregryn, potatismjöl och mjölk eller vatten. Låt det svälla minst 10min.
*Lägg i färs och salt och blanda väl.
*Rör sedan ner ägg, peppar och lök. Allt ska bara vara väl blandat, arbetas färsen för mycket blir den seg.
*Lägg färsen på ett stort ugnsäkert fat.
*Forma den till en knubbig limpa eller två smala limpor.
*Pensla med fettet och soja och lägg ev på baconskivor.
*Stek smala längder ca 25min i 200grader.
*Stek en tjock längd 50-60min.
*Minska värmen till 175grader efter halva stekningstiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar