torsdag 14 juli 2011

Kycklinggryta

4 portioner bandpasta (Tagliatelle)
2 stora kycklingfiléer, ca 500-600 g
1 pkt bacon (140 g)
1 gul lök
1 stor röd paprika
1 kycklingbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta, hackad el. pressad
1 liten burk (2 dl) lätt crème fraiche + 2 dl vatten eller 1 pkt milda mini mat 7 % + 2 dl vatten/mjölk
2 msk frysta örtkryddor typ Provensale eller Italienska
1 msk Kött och grillkrydda
2 msk paprikapulver
Oregano och/eller andra torra örtkryddor
Svartpeppar (Obs inget salt!)
Smör eller margarin till stekning
(Färsk persilja eller andra färska örtkryddor)

Hacka lök och paprika i lagom stora bitar. Stek löken och paprikan mjuk och stjälp upp på en tallrik och spara till senare.
Stek kyckling och bacon och häll tillbaka paprikan och löken ner i stekpannan.

Koka pastan enligt beskrivning på förpackningen.

Tillsätt buljongtärningarna + alla de andra ingredienserna, till grytan. Låt småputtra medan pastan kokar. Man kan behöva tillsätta mer mjölk/vatten och ev. reda av grytan med majsena eller lite vetemjöl om man tycker såsen är för tjock eller för tunn. Om man vill kan man toppa genom att klippa färsk persilja över grytan.

Servera med pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar