| 1 paket | fryst torskblock eller liknande. |
| 3 dl | matlagningsgrädde |
| 1 knippe | dill |
| 2 krm | salt |
| 1 krm | svartpeppar |
| 1 dl | räkost/kräftost |
| 1 liter | Potatismos |
| 0 burk | Räkstjärtar |
| 1 dl | riven ost |
- 1. Ställ ugnen på 175 grader, smörj en ugnsform med smör eller olja. Dela fisken i mindre bitar och fördela den jämnt över formen. Salta fisken och ställ in i ugnen och låt stå till fisken är färdig (ca 15 - 20 min.)
- 2. Blanda matlagningsgrädden, räk/kräftosten och dillen i en skål. Salta och peppra och tillsätt sedan räkorna.
- 3. Efter ca 20 minuter (när fisken är klar) tas den ut ur ugnen. Höj sedan värmen till 200 grader.
- 4. Lägg potatismoset runt fisken och häll sedan över röran med räkorna. Strö över osten och ställ sedan in i ugnen. Låt stå till gratängen har fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar