torsdag 14 juli 2011

Fransk chokladtårta

150 g smör
300 g mörk choklad 70 %
5 st ägg, ekologiska
2 dl strösocker
1 st vaniljstång, färsk
1 nypa flingsalt
2 dl vetemjöl
Till servering
grädde, lättvispad
färska jordgubbar

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och chokladen och rör det slätt.

3. Vispa ägg, strösocker, salt och frön från urskrapad vaniljstång vitt och luftigt.

4. Sikta ner vetemjölet i äggsmeten.

5. Vänd försiktigt ner chokladsmöret.

6. Fyll smeten i en smord kakform.

7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Den ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir den lätt för smulig.

8. Låt kakan svalna, skär den i bitar och servera med grädde och färska jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar