onsdag 9 februari 2011

Yoghurtbaguetter


4st bagutter

2 dl vatten
25 gram jäst
3 dl naturell yoghurt
2 tsk socker
1 tsk salt
ca 10 dl vetemjöl

*Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen i lite av det och blanda sedan i allt vatten.
*Rör ner yoghurt, salt och socker. Blanda ner mjölet och arbeta degen länge för en seg och god deg, ca 10-12 minuter.
*Täck över med bakduk och låt jäsa i 1 1/2 timme.
*Ta ur degen på ett mjölat bord och knåda i någon minut, dela i fyra lika stora delar och forma till baguetter. Tvinna dem lite och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
*Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter i 225 grader.
*När det är några minuter kvar kan du spruta in lite vatten på botten med hjälp av en blomspruta. Det ger baguetterna en härlig skorpa.
*Låt baguetterna svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar