onsdag 2 februari 2011

Köttfärspaj med fetaost


Pajdeg
125 gram margarin
2,5 dl vetemjöl
1,5 msk vatten, kallt


Fyllning
1 st röd lök, liten
3 msk flytande margarin
300 gram köttfärs
salt
svartpeppar, malen
1 dl svarta oliver, urkärnade
100 gram fetaost
2 st ägg
2 dl mjölk
1 dl riven ost


Tillagning
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C. 2. Kalva ut degen och klä en osmord pajform, ca 24 cm i diameter med pajdegen. Nagga botten med hjälp av en gaffel och förgrädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 12 minuter. Sänk sedan värmen till 200°C.


3. Skala och hacka löken . Häll matfett i en stekpanna, ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i lök och färs och bryn under omrörning tills den blivit torr och smulig.Smaka av med salt och peppar.

4. Skiva oliverna, blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen.5. Vispa ihop ägg och mjölk - salta och peppra. Häll äggstanningen över färsen och strö sedan ost över det hela. 6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera pajen tillsammans med en fräsch grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar