måndag 23 november 2015

Snabba gulaschen

ris
1 vitlöksklyfta
2 gula paprikor
1 dl hackad lök
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
390g finkrossade tomater
2,5dl kycklingbulkong (vatten och tärning eller fond)
ca 500g blandfärs
salt och peppar
1/2 kruka persilja

1. Koka riset
2. Skala vitlöken och skär paprikorna i bitar.
3. Bryn lök och paprika i hälften av oljan i en gryta tillsammans med mortlad kummin några minuter tills grönsakerna börjar få färg.
4. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.
5. Bryn färsen i resten av oljan i en stekpanna, lägg över den i grytan. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Hacka eller klipp persiljan.
7. Serverad gulaschen med ris och strö på persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar