måndag 23 november 2015

Krämig pasta med kyckling och saffran

4 port pasta, gärna gnocchi
2 vitlöksklyftor
150g harivots verts
2 tomater
650g kycklingfilé
1 msk olja
salt och peppar
1 dl hackad gul lök
1 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
0,5 g saffran
1 msk tomatpuré


1. Tina kycklingen,
2. Koka pasta.
3. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Ansa bönorna. Grovtärna tomaterna.
4. Koka bönorna i saltat vatten ca 4 min. Lyft upp dem på ett fat.
5. Strimla och stek kycklingen i olja. Krydda med salt och peppar.
6. Vänd ner vitlök och lök i stekpannan och stek ytterligare någon minut.
7. Tillsätt mjölk, grädde, saffran och tomatpuré och sjud några minuter. Vänd ner bönorna och tomaterna och låt det blir varmt.
8. Blanda pastan med kycklingen. Krydda med lite extra peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar