onsdag 16 november 2011

Bullar

125-150g smör eller margarin
5 dl mjölk
50g jäst
1/2 tsk salt
1dl socker eller vit sirap
(1-2 tsk stött kardemumma)
14-15 dl vetemjöl

uppvispat ägg

Fyllning,
smör
socker
kanel eller vaniljsocker

*Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°.
*Dela sönder jästen i en bunke, rör ut jästen med lite av degspadet.
*Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, ev kardemumma och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
*Arbeta degen tills den blir bland och smidig och släpper kanterna.
*Jäs degen under bakduk ca 30min.

*Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka.
*Bred ut fettet, strö över socker och kanel/vaniljsocker. Rulla ihop från långsidan.
*Skär varje rulle i 12 bitar och ställ med snittytan upp i pappersformar.
*Jäs under bakduk i 30min.
*Sätt ugnen på 250 grader
*Grädda mitt i ugnen 5-8min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar