onsdag 7 mars 2012

Pasta med laxsås och räkor

4 port
300 g pasta t ex pappardelle
300 g skinn- och benfri lax
200 g skalade räkor, ca 500 g oskalade
2 ½ dl Kelda mellangrädde
1 dl torrt vitt vin
2 msk skaldjursfond
½ krm cayennepeppar1
½ msk majsstärkelse
Gremolata:rivet skal av 1 citron, 1 dl finhackad persilja, 2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop gremolatan. Skär laxen i bitar. Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp. Tillsätt laxen och låt koka 2-3 min. Rör ner räkorna, häll såsen över den nykokta pastan och strö över gremolata.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar