lördag 17 september 2011

Laxlasange med fetaost

4-6 personer

400g skinn- och benfri laxfilé
150g fetaost
400g fryst bladspenat
500g keso
2 vitlöksklyftor
400g krossade tomater med örter
1/2 dl vitt vin
ca 9 lasangeplattor
olja
salt, vitpeppar

*Sätt ugnen på 225 grader
*Tina spenaten enligt anvisningarna på förpackningen, pressa ut vätskan ur spenaten.
*Blanda spenaten med smulad fetaost, keso och pressad vitlök. Krydda med 1/2 tsk salt och 2krm peppar.
*Skär laxen i ca 2cm stora bitr och blanda med krossade tomater, vitt vin och 1/2 tsk salt.
*Lägg hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form, ca 20x30cm. Varva sedan lasangeplattor och laxröra och avsluta med resten av spenatröran.
*Grädda lasangen mitt i ugnen ca 30min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar