torsdag 2 december 2010

Pasta med kyckling, svamp och grädde

  • 250 gram penne
  • 300 g kycklingfile
  • 200 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar)
  • 1 halv purjolök eller 0,5 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde eller kokbar creme fraiche (du kan också blanda)
  • 2 tsk ljus japansk soja
  • 2 msk vinäger eller citronsaft
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 0,5 dl hackad färsk persilja eller basilika eller blanda
  • 1 dl riven parmesanost (valfritt)
  1. Sätt på vatten till pastan och börja koka den.
  2. Sätt på en stor kastrull till pastasåsen.
  3. Skiva svamp, hacka lök och vitlök.
  4. Fräs svamp och lök i såskastrullen i olivoljan i någon minut. Rör runt.
  5. Tillsätt mjöl och rör runt.
  6. Tillsätt mjölk och rör runt. Tillsätt grädden. Koka några minuter. Rör då och då.
  7. Värm en stekpanna.
  8. Skär under tiden kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm eller i strimlor.
  9. Bryn kycklingen i lite olivolja, salta och peppra.
  10. Lägg över kycklingen i pastasåsen och låt koka i några minuter.
  11. Hacka persilja eller basilikan. Tillsätt till såsen.
  12. Smaka av pastasåsen med salt, soja, svartpeppar och citronsaft.
  13. När pastan har kokt klart och är al dente (har tuggmotstånd men är kokt) så blanda ner pastan i såsen (eller såsen i pastakastrullen). Eller servera pasta och sås var för sig.
  14. Riv parmesan och servera till pastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar