Pasta med kyckling, svamp och grädde
- 250 gram penne
- 300 g kycklingfile
- 200 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar)
- 1 halv purjolök eller 0,5 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 4 msk olivolja
- 2 msk mjöl
- 2 dl mjölk
- 4 dl vispgrädde eller kokbar creme fraiche (du kan också blanda)
- 2 tsk ljus japansk soja
- 2 msk vinäger eller citronsaft
- salt och nymalen svartpeppar
- 0,5 dl hackad färsk persilja eller basilika eller blanda
- 1 dl riven parmesanost (valfritt)
- Sätt på vatten till pastan och börja koka den.
- Sätt på en stor kastrull till pastasåsen.
- Skiva svamp, hacka lök och vitlök.
- Fräs svamp och lök i såskastrullen i olivoljan i någon minut. Rör runt.
- Tillsätt mjöl och rör runt.
- Tillsätt mjölk och rör runt. Tillsätt grädden. Koka några minuter. Rör då och då.
- Värm en stekpanna.
- Skär under tiden kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm eller i strimlor.
- Bryn kycklingen i lite olivolja, salta och peppra.
- Lägg över kycklingen i pastasåsen och låt koka i några minuter.
- Hacka persilja eller basilikan. Tillsätt till såsen.
- Smaka av pastasåsen med salt, soja, svartpeppar och citronsaft.
- När pastan har kokt klart och är al dente (har tuggmotstånd men är kokt) så blanda ner pastan i såsen (eller såsen i pastakastrullen). Eller servera pasta och sås var för sig.
- Riv parmesan och servera till pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar