onsdag 3 november 2010

Fryst cheesecake med bär


Smidiga små cheesecakes att ta fram från frysen och toppa med blandade bär. Desserten håller ca två veckor i frysen.

10st

15 digestivekex
75 gram smält smör
2 msk strösocker
1/2 tsk kanel

Fyllning,
1 citron
200 gram naturell färskost
3 äggulor
2dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde

Garnering,
Hallon, blåbär, björnbär

*Mixa keken i matberedare och tillsätt smör, socker och kanel.
*Fördela smulorna i 10 pappersformar. Platta till smulorna i formarna.

*Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker. Pressa i saften från 1 citron.
*Vispa grädden och vänd ner den i smeten.
*Fördela smeten i formarna och frys i 4-5 timmar.

*Ta fram 10min innan servering.
*Vid servering toppa med bär.

1 kommentar:

  1. Vad smart att göra cheesecaken i muffinsformar!

    Gillar verkligen din blogg, många bra recept att ta in i köket här hemma!

    Hittade dig på bloglovin, lust att följa varandra där? :)

    Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera