tisdag 3 april 2012

Köttfärspaj med bladspenat

Pajdeg vanlig form
4dl mjöl
200g margarin
1/2 krm salt
1/2 tsk ättika
5 msk vatten



Köttfärsröra
250g bladspenat
1 röd lök
500g köttfärs
1msk olivolja
1tsk oregano
1tsk salt
2krm peppar
150g fetaost
3 ägg
2dl mjölk

*Sätt ugnen på 225 grader.
*Blanda allt till pajskalet och lägg i formen. Nagga med gaffel och förgrädda i 10 min.
*Tina spenaten om den är fryst.
*Skala, dela och finhacka halva löken. Skär resten i tunna skivor.
*Stek hackad lök och färs i olja ca 5 minuter i en stekpanna. Krydda med oregano, salt och peppar.
*Krama vätskan ur spenaten och rör ner i färsfräset.
*Fyll pajformen med färsfräset. Smula över fetaosten. Vispa ihop ägg och mjölk och häll i formen. *Sätt mitt i ugnen ca 25 minuter, tills pajen har "stannat". Gör salladen under tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar